گرامیداشت روز جهانی سالمند

بسمه تعالی:

روز جهانی سالمند

گرامیداشت روز جهانی سالمند هر ساله در اول اکتبر برابر با نهم مهره ماه برگزار می‌شود. روز جهانی سالمند از سال 1990 توسط مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد و به تصویب رسید. این روز به منظور افزایش آگاهی در مورد اهمیت سالمندان در جامعه و قدردانی از آنها برگزار می‌شود. سالمندان به عنوان پیشگامان جوامع مسئولیت های زیادی را به عهده داشته و دارند. آنان انتقال دهنده سنت‌ها، فرهنگ و دانش خود را به افراد جوان‌تر هستند. با این وجود، سالمندان افراد آسیب‌پذیری هستند که بسیاری از آنها در فقر زندگی می‌کنند و در دسترسی به امکانات بهداشتی و خدمات جامعه دچار تبعیض هستند. برخی از سالمندان، دچار آزار و اذیت در جامعه می‌شوند که تأثیر ناخوشایندی بر آنها دارد.

شعار ملی روز جهانی سالمندان سال ۱۴۰۲: "تحقق وعده های اعلان جهانی حقوق سالمندان"

عناوین روزشمار هفته تکریم و منزلت سالمندان (شهروندان ارشد) ۸ تا ۱۴ مهرماه ۱۴۰۲ :

شنبه ۸ مهر: مردمی ‌سازی و تقویت سمن‌های حوزه سلامت

یکشنبه۹ مهر: حمایت‌های اجتماعی و اقتصادی و تکریم سالمندان